Ο κ. Γκούμας με την κα. Χρ. Παπαδημητρίου, Προϊστάμενη του Τμ. Διεύθυνσης Μεταποίησης, Τυποποίησης και ποιοτικού ελέγχου προϊόντων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Γιώργος Γκούμας, εκπρόσωπος της Agrexpo SA, ήταν καλεσμένος και εισηγητής στο Διήμερο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Εξωστρέφεια ως Στρατηγική Επιλογή: Όραμα και Πραγματικότητα» που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) στις 18 και 19 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο Hilton, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Δήμου Αθηναίων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας απηύθυνε χαιρετισμό και ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο δείπνο του συνεδρίου.

Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό η Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη και η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Ο κ. Γιώργος Γκούμας ήταν εισηγητής στην ενότητα “Οδεύοντας προς μια εξαγωγική οικονομία”, και μιλώντας για τον νεοσύστατο θεσμό του Μητρώου Εγκεκριμένου Εμπόρου-Τυποποιητή μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: “Είναι πολύ σημαντικό και συγχρόνως ενθαρρυντικό το Κράτος να εμπιστεύεται εμπράκτως τον Έλληνα Εξαγωγέα-Τυποποιητή αποτελώντας κίνητρο που συνεισφέρει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των εξαγωγών”.

Η Agrexpo, ως μια δυναμική εταιρεία στον χώρο των τροφίμων, μετά από αυστηρή αξιολόγηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ήταν η 14η εταιρεία που καταχωρήθηκε στο Μητρώο Εγκεκριμένων Εμπόρων-Τυποποιητών σε σύνολο 26 επιχειρήσεων τροφίμων στη χώρα μας. Αυτό αποτελεί μια τιμητική διάκριση για την εταιρεία καθώς και μια επιπλέον δέσμευση για την ήδη δεδομένη ανάληψη ευθύνης όσον αφορά την ορθή διαχείριση των προϊόντων που διακινεί.