Ξερά Σύκα

Η εταιρεία μας εξάγει ξερά σύκα στις εξής χώρες: Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Αίγυπτο, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία.

Τα ξερά σύκα διατίθονται από την εταιρεία μας από τέλη Αυγούστου, έως και τέλη Νοεμβρίου.

Τα ξερά σύκα της Μεσσηνίας έχουν ταυτιστεί με την περιοχή και την οικονομική της ανάπτυξη. Είναι φυσικά αποξηραμένα στον ήλιο και δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα.

Προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο σίδηρο, μαγνήσιο και βιταμίνης Α. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες γνωστές και από τον Ιπποκράτη. Αυθεντικό φρούτο της Μεσσηνιακής γης.

Στην αρχαιότητα τα ξερά σύκα μνημονεύονται μαζί με τις ελιές στα ονομαστά "πυθαγόρεια" γεύματα. Γνωστά και στους βυζαντινούς ως "ισχάδες" δηλώνοντας τα σύκα που φύλασσαν όλο τον χειμώνα σε πήλινα δοχεία. Την τεχνική αυτή χρησιμοποιούσαν όλοι οι λαοί της Μεσογείου έως πρόσφατα. Οι Ρωμαίοι διατηρούσαν τα σύκα μαζί με τον μίσχο τους εμβαπτισμένα σε μέλι.

Οι λαοί της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου, παρασκευάζουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια γλυκά, επιδόρπια και ροφήματα, αξιόλογα γαστρονομικά, όσο και θρεπτικά, εδέσματα με βάση τα ξερά σύκα.

  

                       

 Σταυροί των 200 & 250gr            Σταυροί των 400gr                    Σταυροί των 500gr                       Σταυροί των 14oz

 

 

                 

        Ορμαθοί των 10 & 14oz                                     Χύμα σε χαρτοκιβώτια των 15kg. ή 3x5kg

Map

view on google map

Επικοινωνία


Agrexpo Α.Ε
Συνοικία Μπουρνιά, Τ.Θ 73
Καλαμάτα 24100, Ν.Μεσσηνίας
Τηλ.: +30 27210 82149
Φαξ: +30 27210 24551
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Go to top